Het verhaal en de video van 2022

Verhaal Kerst Sprookjesfestijn 2022

Het verhaal en de video van 2022

06-12-2022

Er is alweer een jaar voorbij gevlogen voor Koningin Wijcheline. Na de blijdschap over haar pasgeboren kindjes en de angst voor Maurits de Boze Tovenaar is de rust wedergekeerd. Na een tijdje besloten Toveroma en Maurits de Tovenaar samen in het huisje van de tovenaar te gaan wonen. Koning Wijnand was allang blij dat ze een eindje verderop waren gaan wonen want hij vond al dat getover maar niks. 

Een week voor de verjaardag

Het is één week voordat de kerstkindjes Julian en Anna jarig zijn. Prins Wijnand heeft een hoop te doen. Wijcheline heeft tot zijn ergernis namelijk iedereen uitgenodigd voor de eerste verjaardag van de tweeling. Ja, dat hoor je goed, echt iédereen! Dit betekent dat het hele kasteel toverveilig gemaakt moet worden. Je weet maar nooit wat Maurits de Tovenaar weer gaat uitspoken met zijn toverkunsten.  

Omdat het de eerste verjaardag van de tweeling is wil Prins Wijnand dat de verjaardag een perfecte dag wordt. Iedereen is dan ook hard aan het werk om het kasteel helemaal tiptop in orde te maken. Ook Dorine de Kok is er maar druk mee. Het levert haar veel stress op. Ze moet dit jaar namelijk niet alleen het kerstdiner maken maar ook heel veel cupcakes voor de verjaardag. En dat alles in een korte tijd! Gelukkig krijgt ze hulp van Fred de Butler. 

Dorine is verliefd

Nu Dorine zoveel samenwerkt met Fred de Butler en hij haar zo goed helpt, is ze een beetje verliefd op hem geworden. Nou ja, niet een beetje, maar zó verliefd dat ze besluit een liefdesbrief te schrijven. Maar wel zonder haar naam eronder te zetten  want dat durft ze niet. Nu is het wachten op antwoord! 

De dag na het versturen van de brief heeft Dorine nog steeds geen antwoord van Fred gekregen. Ze is er helemaal van in tranen. Fred heeft de brief namelijk wel gezien maar weet niet dat Dorine de brief geschreven heeft. En het gaat helemaal de verkeerde kant op… Want Dorine heeft via één van de wachters gehoord dat hij denkt dat de brief geschreven is door Rosalie het Kamermeisje. Dorine is zo verdrietig dat ze een plan bedenkt. Haar allerlaatste hoop … 

O jee! Wat heeft Dorine gedaan?

Wat heeft Dorine nu gedaan? Ze heeft het liefdesdrankje van Toveroma gestolen en alle cupcakes ermee gevuld. Het kan niet anders dat Fred nu wél verliefd op haar wordt! Nadat ze klaar is met het vullen van de cupcakes besluit ze even pauze te nemen en loopt ze de keuken uit. Alleen wat zien we daar nu in de keuken? Een wachter die honger heeft gekregen na zijn dienst. Hij wil een appel pakken totdat hij ineens de cupcakes ziet. ‘Die zien er lekker uit’, denkt de wachter. Hij kijkt vluchtig om zich heen en ziet verder niemand in de keuken. Hij pakt snel een cupcake en eet deze op. ‘Zo die zijn lekker’ en hij pakt er nog eentje. En voor hij het weet heeft hij ze allemaal opgegeten! 

Dorine loopt even later de keuken weer in. Maar waarom kijkt die wachter zo raar naar haar? Hij lijkt erop alsof hij een beetje verliefd kijkt? Hij geeft haar zelfs een handkusje. ‘Oh nee! Het zal toch niet…?!’ Dorine slaakt een kreet van schrik. Zo hard, dat iedereen uit het kasteel de keuken binnenstormt. 

Prins Wijnand is boos!

Als Toveroma de keuken inloopt ziet ze meteen het liefdesdrankje op het aanrecht staan. Ze heeft gelijk door wat er aan de hand is en kijkt Dorine boos aan. Wijcheline snapt er nog niet veel van en  probeert verhaal te halen bij de geschrokken Dorine. Prins Wijnand ziet de verliefde wachter en wordt boos. Hij roept: ‘Het is nog maar één week voor de verjaardag van Julian en Anna en jullie krijgen het nog voor elkaar de boel overhoop te gooien. Ik wil dat mijn wachter weer normaal is voor dat het feest begint!’.  

Dorine barst in tranen uit. Haar plannetje is helemaal mislukt en ze schaamt zich. Wijcheline neem de huilende Dorine mee om te troosten. Toveroma gaat gelijk op zoek naar allerlei zeldzame ingrediënten om een nieuw drankje te maken voor de wachter waardoor de wachter weer normaal kan worden. Maar de wachter wil dit drankje helemaal niet drinken want hij is zielsgelukkig! Uiteindelijk lukt het toch om de wachter het nieuwe drankje te laten drinken en valt hij in een diepe slaap. Als hij wakker wordt is alles weer net als vroeger.  

Zal het nog goed komen?

Alleen nu is het probleem nog steeds niet opgelost. Dorine blijft verdrietig want Fred weet nog steeds niet dat Dorine stiekem verliefd op hem is. Gelukkig hebben Wijcheline en het kleine meisje Emilie allang gezien dat Fred ook een oogje heeft op Dorine. Na een snelcursus ‘dapper zijn’ van Emilie, durft Fred nu de eerste stap te nemen. Hij koopt een enorme bos rode rozen en gaat op z’n knieën voor Dorine.  

Fred en Dorine zijn vanaf nu helemaal onafscheidelijk en iedereen in het kasteel kan eindelijk een rustige Kerst vieren. Zelfs onze jarige tweeling, Julian en Anna.